Lees hier verder over de vakanties in Lapland voor 2017 ->

Vakantie Lapland 2017
Vakantie Lapland 2017

Lapland is een zeer bijzondere regio te noemen in het uiterste Noorden van Europa. Dicht bij de poolcirkel en ver verwijderd van de evenaar, zijn in Lapland de winters lang en ijzig koud. Het is er tijdens de winter dan ook de gehele dag donker (poolnacht) en zomers blijft het de gehele dag licht (middernachtzon). In de wintermaanden is er soms een prachtig lichtverschijnsel waar te nemen, het Noorderlicht genaamd. Een schitterend lichtspel aan de hoge hemel, een rondreis door Lapland is dan ook het mooist in het winterseizoen. Het landschap van Lapland kenmerkt zich door de vele meren, uitgestrekte bossen, open vlaktes en bergachtig gebied. De regio staat ook wel bekend als het laatste stuk echte wildernis van Europa. Vele toeristen bezoeken Lapland dan ook om van de werkelijk adembenemende natuur te genieten. Lapland wordt bewoond door het traditionele volk de Sami waarvan sommige nog de oude tradities volgen. Zo leven ze in tenten en maken gebruik van rendieren voor vervoer. Kom hieronder meer te weten over een vakantie Lapland 2017.

Bekijk hier de vakanties in Lapland voor 2017 >>

Vakantie Lapland 2017:

Een reis naar Lapland maak je uiteraard niet voor een luie strandvakantie. Weliswaar genoeg tijd om te relaxen, bijvoorbeeld in je eigen blokhut voor de open haard, of heerlijk in een Finse sauna. Lapland is juist uitermate geschikt voor de actievere vakantieganger die van lekker veel ondernemen houdt. Hier volgen enkele activiteiten die je een onvergetelijke tijd zou moeten bezorgen;

  • met een husky- en/of rendierenslee
  • Vakantie Lapland 2017overnachten in een heus sneeuwkasteel
  • midden op een bevroren meer ijswakvissen
  • een sneeuwscooter- of langlauftocht maken
  • wintersporten als snowboarden en skiën

Voor een wandeling is Lapland ook zeer geschikt (lees meer over een rondreis Lapland en het wandelen in Lapland). Een aanrader is Ounas Pallastunturi, een schitterend natuurgebied met de hoogste berg van Finland, de Haltiatunturi. Het natuurpark Saariskelä heeft ook prachtige wandelmogelijkheden met als toetje een schitterend uitkijkpunt. Iets geheel anders is een bezoekje aan het Tankavaraa, een goudmuseum dicht in de buurt van de plaats Sodankylä. Het museum staat in het teken van de goudkoorts die in de negentiende eeuw in Lapland woedde. Leuk is dat je er zelf goud kunt wassen. Wanneer je meer informatie wilt inwinnen over Lapland reizen voor 2017 dan kan je op één van de blauwe links klikken voor meer informatie en de reizen bekijken.

Rondreis Lapland 2017 boeken?

Bekijk hier de rondreizen Lapland 2017 >>

Meer informatie over reizen naar Lapland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.