Ontdek Lapland op unieke wijze, namelijk met sledehonden!
De winters in Lapland zijn lang en ondanks de lage temperaturen en de dikke laag sneeuw gaat het leven gewoon door. De plaatselijke bevolking heeft leren leven met deze extreme omstandigheden. Ook voor u als toerist hoeft dit absoluut geen belemmering te vormen om dit unieke stukje Europa te verkennen. Verken dit adembenemende gebied op unieke wijze en kies voor een sledehonden reis door Lapland. Treed in de voetsporen van de lokale bevolking en ervaar de unieke sfeer die hangt in sprookjesachtig Lapland.
 

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Reis boeken:

Ga hier naar het overzicht van TUI

Ga hier naar het overzicht van Voigt Travel

Sledehonden reis Lapland, meer info:

Kom op de meest bijzondere plekken

Sledehonden reis LaplandIn onherbergzaam Lapland zijn de wegen schaars en vaak moeilijk begaanbaar door de sneeuw. Wanneer u echt op ontdekkingstocht wilt door de ongerepte natuur, zult u voor alternatieve vervoersmiddelen moeten kiezen. Hierbij kunt u uiteraard een sneeuwscooter huren, maar om echt de omgeving in u op te nemen is een sledehondentocht een interessante optie.

Kom om de meest bijzondere plekjes waar het lijkt alsof hier nog nooit iemand is geweest. Trek dagenlang door de meest mooie bossen, door diepe dalen en uitgestrekte ijsvlakten. Een unieke manier om een uniek gebied te leren kennen. Kies voor de begeleiding van een ervaren gids en geniet van al het prachtigs dat u onderweg tegenkomt. 

De aanstekelijke sfeer in Lapland

Een sledehondtocht is al een kennismaking met de traditionele manier van leven die hier nog steeds door de plaatselijke bevolking wordt gehanteerd. Er zijn nog tal van manieren om te leven als de oorspronkelijke bewoners van Lapland al eeuwen doen. Op deze manier kunt u Lapland en haar omstandigheden nog beter gaan waarder. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Een avondmaaltijd bij een lokale familie
  • Een verblijf in een traditionele houten huisje
  • Ga ijsvissen op één van de bevroren meren
  • Bezoek één van de vele rendierenfarms

Aanvullend heeft Lapland nog veel meer te bieden dan hier opgenoemd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het Noorderlicht. Het beste is echter om het zelf te ervaren.

Andere artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.