Lees hier verder over Lapland reizen en het Noorderlicht ->

Reis Lapland Noorderlicht

Reis Lapland NoorderlichtReis Lapland Noorderlicht, bekijk het fantastische Noorderlicht!

Staat het bewonderen van het Noorderlicht op uw bucketlist? Dan is het tijd om een reis naar Lapland te maken. Hier komt het bijzondere natuurverschijnsel voor en het het zien van het Noorderlicht, is echt een ware beleving en absoluut de moeite waard (Reis Lapland Noorderlicht informatie)! Het Noorderlicht oftewel Poollicht, ontstaat doordat elektrisch geladen zonnedeeltjes de atmosfeer binnen komen. Dit gebeurt doordat de polen een magnetische aantrekkingskracht hebben. De deeltjes komen in aanraking met atomen, waarbij een energie vrijkomt, die ervoor zorgt dat er bijzondere kleuren aan de hemel ontstaan. Dit is werkelijk een prachtige gebeurtenis! Bekijk hieronder meer informatie en leuke weetjes over het Noorderlicht en het maken van een Lapland reis.

Bekijk hier meer over de Noorderlicht reizen en meer >>

Noorderlicht excursies en reizen door Lapland:

Bekijk hier de Noorderlicht reizen en andere Lapland vakanties en rondreizen:

Reis Lapland Noorderlicht          Reis Lapland Noorderlicht
Reis Lapland Noorderlicht           Reis Lapland Noorderlicht

Reis Lapland Noorderlicht:

Wanneer is de beste periode om het Noorderlicht te zien?
U kunt het Noorderlicht het hele jaar door waarnemen. Dit kan wel alleen wanneer het goed donker is. De kans om het Poollicht te zien wordt dus wel kleiner, wanneer u later in het seizoen gaat. Wel is er nooit de garantie dat u het Noorderlicht echt gaat zien. Er is namelijk geen klok op te zetten wanneer dit natuurverschijnsel te zien is. (Reis Lapland Noorderlicht informatie)

Een aantal factoren die een belangrijke rol spelen, om het Noorderlicht eventueel te kunnen waarnemen.

  • Periode van September tot April.
  • Heldere hemel.
  • Geen lichtvervuiling, denk aan natuurlijke en kunstmatige lichtbronnen.
  • Activiteit op de zon.
  • Het moet koud zijn.

Het Noorderlicht, meer informatie:

Het Noorderlicht, kunt u in principe overal waar het goed donker is zien. Maar wilt u er een extra speciale gebeurtenis van maken, dan is het een leuk idee om een noorderlicht safari te doen.
U gaat dan ‘s avonds per slee, met een rendiersafari, naar een plek waar het Poollicht vaak goed te zien is. Er wordt een kampvuur gemaakt, waar u zichzelf lekker kan opwarmen. En misschien heeft u dan geluk om het fantastische poollicht te bewonderen. Er is geen garantie dat u het Noorderlicht ook echt gaat zien, als de omstandigheden daar niet goed genoeg voor zijn. Maar de rendiersafari op zich is al een hele belevenis.

Meer te weten komen over het maken van een mooie reis door Lapland? Klik dan op één van bovenstaande links om de prachtige reizen te bekijken.

Meer informatie over Lapland reizen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.