Een weekend is eigenlijk veel te kort om fabelachtig Lapland volledig te ontdekken. Wel is het genoeg om de unieke sfeer die in dit gebied hangt, te proeven. Lapland is namelijk een gebied met vele gezichten waar het vooral in de winterperiode een sprookjesachtige en magische uitstraling heeft. Het prachtige landschap is bedekt met een metersdikke laag sneeuw en de bossen en meren lijken rechtstreeks uit een natuurdocumentaire afkomstig. De manier waarop de plaatselijke bevolking omgaat met de omstandigheden is intrigerend en er zijn tal van onvergetelijke manieren om de omgeving te ontdekken. Naar Lapland reizen voor een weekend zal ongetwijfeld naar meer smaken. 
 

Lapland reizen weekend:

Kies voor een unieke accommodatie

Lapland reizen weekendWanneer u besluit om voor een weekend naar Lapland te reizen is het verstandig om één uitvalsbasis te vinden van waaruit u de omgeving wilt ontdekken. In Lapland zijn er tal van unieke overnachtingsmogelijkheden. Dit is de manier om uw verblijf in Lapland onvergetelijk te maken. Kies bijvoorbeeld voor de volgende onderscheidende mogelijkheden:

  • Slaap in een uniek ijshotel van echte ijsblokken
  • Overnacht in een iglo met glazen dak
  • Kies voor een verblijf in een authentieke houten blokhut
  • Verblijf bij een lokale familie

Verblijf midden in de natuur en sta niet raar te kijken als er bij het ontbijt een rendier of een vos voor uw raam langsloopt. De natuur en de mens leven hier in harmonie samen. Een unieke ervaring die uitstekend geschikt is voor een romantisch weekend met zijn tweetje of om helemaal tot jezelf te komen. 

Leer mens en omgeving kennen in Lapland

Ook bij een kort verblijf in Lapland (bijvoorbeeld een korte rondreis Lapland) zul je vele ervaringen op doen. Geniet bijvoorbeeld van de lokale cultuur en de veelzijdige keuken met vele streekgerechten. Daarnaast kunt u met een lokale gids de omgeving gaan verkennen. Ga de wildernis in op een sneeuwscooter of kies voor een traditionele tocht met sledehonden. Waan u aan het eind van de wereld en geniet van sereniteit die nog in dit gebied hangt. Grote kans dat u op korte termijn wilt terugkeren naar betoverend Lapland.

Meer artikelen met informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.