Ontdek Lapland vanuit sprookjesachtig Rovaniemi.
Fins Lapland is gelegen in Noord-Finland en staat bekend om haar lange winters, mooie landschappen en een eeuwenoude cultuur. Jaarlijks trekt dit unieke gebied in Europa tienduizenden bezoekers. Bezoekers die kennis willen maken met een prachtig gebied dat nog niet aangetast is door het massatoerisme of de industrie. In dit gebied is de natuur nog puur en leven mensen nog in harmonie met haar omgeving. Tijdens de lange winters doet het gebied sprookjesachtig aan. 
 

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Reis boeken:

Ga hier naar het overzicht van TUI

Ga hier naar het overzicht van Voigt Travel

Lapland reizen Rovaniemi, meer informatie:

Een gezellige stad in een prachtige omgeving

Lapland reizen RovaniemiRovaniemi is een prachtig klein stadje midden in Fins Lapland. Het stadje beschikt over een gezellig centrum met leuke winkeltjes en restaurants. Te midden van een prachtig landschap kunt u hier genieten van de lokale cultuur. Maak kennis met de bewoners die als bijzonder gastvrij bekend staan. In het stadje zijn vele accommodaties die u als uitvalsbasis voor u vakantie kunt gebruiken. Volgens de overlevering komt de kerstman uit dit gebied.

Wanneer u in het stadje loopt en de sfeer proeft begrijpt u direct waar dit op gebaseerd is. In dit deel van de wereld lijkt het bijna het hele jaar kerstmis. Een unieke ervaring. Hieronder vindt u meer informatie over de mogelijkheden voor Lapland, enkele mooie tochten en excursies. 

Een oogverblindende omgeving

De omgeving van Rovaniemi is werkelijk adembenemend. Vanuit de stad is het op verschillende manieren mogelijk om excursies te maken door de omringende bossen, over de bergen en langs de vele meren. Vanwege de metershoge sneeuw is het niet altijd mogelijk om dit met de auto te doen. Kies daarom voor een traditionele manier van vervoer. Dit is al een ervaring op zich. Denk hierbij aan:

  • Een traditionele sledehondtocht
  • De beroemde rendierensafari
  • Huur een eigen sneeuwscooter
  • Ga wandelen op speciale sneeuwschoenen

Wanneer u vlak buiten de stad bent, zult u al het idee hebben dat u alleen op de wereld bent. Een uniek gebied met unieke mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.