Een reis naar Lapland zal, als u deze gemaakt heeft, nooit meer kunnen vergeten. Een goede voorbereiding voor een dergelijke reis is beslist noodzakelijk. U zal voor u zelf eerst moeten bepalen wat u er wilt gaan doen. Wilt u de westelijke kust van Noorwegen gaan bekijken, in het hoge noorden, of wilt u de meer vlakke gebieden die eventueel nog heuvelnacht zijn, bezichtigen. Lees hieronder meer over het naar Lapland reizen in de maand oktober.
 

Bekijk hier alle informatie >>

Lees hier verder over:

Reis boeken:

Ga hier naar het overzicht van TUI

Ga hier naar het overzicht van Voigt Travel

Lapland reizen oktoberDe westelijke kust is prachtig met zijn hoge bergen en diepe fjorden. Een reis door Lapland moet u echt beperken tot een gebied. Lapland strekt zich uit over het hoge noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Dat is een te groot gebied om al deze gebieden in een keer te gaan bezichtigen.

Het is van groot belang dat u zich voor een reis naar het hoge noorden goed laat voorlichten. U kunt een dergelijke reis geheel zelf online regelen maar het is voor u beter dat u dat laat doen door een erkend reisbureau. Zij zullen u vertellen dat u een excursie moet maken met een ervaren reisgids. Het kan namelijk gevaarlijk zijn als u er alleen op uit zou trekken. Ook zal men u in moeten lichten in de kleding die u moet dragen. 

Lapland reizen oktober

Seizoenen in Lapland.
Lapland kent twee seizoenen namelijk het winter- en het zomerseizoen. Het winterseizoen begint in november. Omdat u dus van plan bent om in oktober te gaan gaat u op de grens van de zomer naar de winterperiode. De weersomstandigheden kunnen dan snel veranderen. Daarop moet u voorbereid zijn. Een excursie wordt aangeraden met een ervaren reisgids. Dat is niet alleen van belang om de weg te wijzen maar hij/zij zal u de mooiste plaatsen op een veilige manier kunnen laten zien.

Wandelen

Gaat u toch alleen wandelen en u zou van de weg afgaan, de bossen in, dan zal u snel verdwalen en er niet meer uit kunnen komen. Omdat er ook veel wilde dieren voorkomen zoals beren is het ook niet verstandig, als u niet weet wat u in een dergelijk geval moet doen, om er alleen op uit te trekken. Ga dus goed voorbereid op vakantie. Hieronder komt u nog enkele pagina’s tegen waar u meer te weten kunt komen voer Lapland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.