Een 5-daagse kennismaking met ongerept Lapland.
De mens heeft op veel gebieden in de wereld haar stempel gedrukt en vaak niet in de positieve zin van het woord. Lapland is nog één van de weinige plaatsen waar dit niet het geval is. De natuur is hier nog ongerept en de lokale bevolking leeft respectvol in een prachtig landschap dat gedomineerd wordt door lange winters en een nagenoeg onafgebroken dik pak sneeuw. Deze ingrediënten maken Lapland een bijzondere vakantiebestemming.
 
Een vakantiebestemming die uitermate geschikt is voor mensen die de ongerepte natuur en een traditionele manier van leven op waarde kunnen schatten. Lapland is een verborgen parel in het noorden van Scandinavië. Besluit nu om door Lapland te reizen voor 5 dagen en ervaar het zelf. 
 

Lapland reizen 5 dagen.

Geen dag is hetzelfde

Lapland reizen 5 dagenLapland heeft vele gezichten en de manier van leven in dit gebied wordt voornamelijk bepaald door de weersomstandigheden. Maak kennis met dit fascinerende gebied en leef zoals de lokale bevolking dit al eeuwen doet. Hand in hand met de natuur, waarbij stress en drukte ver te zoeken zijn. De inwoners van Lapland kunnen u weer leren om de kleine dingen in het leven te waarderen. Tijdens uw bezoek zou u zeker de volgende activiteiten moeten overwegen:

  • Verblijf in een traditionele blokhut
  • Verken de omgeving op langlaufski’s
  • Onderneem een traditionele sledehondentocht
  • Maak kennis met de vele heerlijke streekgerechten
  • Ga mee ijsvissen met een lokale bewoner

Direct na uw aankomst in Lapland zult u zich in een andere wereld wanen. Een wereld waar geen druk heerst en waar de tijd gewoon stil lijkt te staan.

Lapland op zijn allermooist

Wanneer u ‘s ochtends de deur uit stapt, zult u regelmatig het gevoel hebben dat u een kerstkaart inloopt. De bossen zijn bedekt onder een dik pak sneeuw en regelmatig zult u elanden voorbij zien lopen. Met een beetje geluk krijgt u zelfs de mogelijkheid om het wereldberoemde Noorderlicht te zien.

Boven het schilderachtige landschap is dit een onvergetelijke ervaring. Lapland blijft haar bezoekers verbazen en is even fascinerend als oogverblindend tegelijk. Ervaar het zelf. 

Meer informatie over vakanties en reizen door Lapland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.